Expressens clairvoyante eksperter

Mens Paul Smiths bog Palmes Morder? stadig var på vej med posten til Stockholm, kunne formiddagsavisen Expressen lade sine ”eksperter” jorde bogen (7.6.12).

Var eksperterne clairvoyante?

Tidligere rigskriminalchef Tommy Lindström havde sin ekspertise til trods ganske glemt, at han ca. 15 måneder tidligere hos Hasse Aro i TV3’s Efterlyst havde ment, at Christer Andersson – i programmet anonymiseret som ”C” – var en meget tænkelig Palmemords-kandidat.

Nu sagde han bl.a., at ”det findes et motiv, men han er ingen tænkelig gerningsmand.

Og Tommy Lindström kom med følgende eksempel sin brillante tankevirksomhed:

“Tommy Lindström har altid vendt sin kappe efter vinden”

”Manden skal være blevet set på Sveavägen for at mistankerne mod ham skal kunne bære.”

Nu var det sådan, at politiet først talte face to face med Christer Andersson ni år efter mordet. Og da var det selvfølgelig svært at binde ham – som stort set var uden bekendte – til Sveavägen. Eller til noget andet sted for den sags skyld. Han savnede et alibi for mordaftenen. Men det beviser vel ikke, at han ikke kan have været der? Og da politiet afhørte hans fhv. naboer, kunne ingen huske ham. Betyder dette – ifølge Tommy Lindström –  at han slet ikke boede på Hälsingegatan 19?

Naboerne kunne jo “ikke binde” ham til adressen? Skal vi ikke længere stole på Folkeregistret?

Men er det sandt, når Tommy Lindström påstår, at det ikke går at binde Christer Andersson til Sveavägen? Det beror på, hvad man mener med ”at binde”.

På 10-årsdagen for mordet besøgte han et konditori på Sveavägen, som lå skråt overfor mordstedet mellem Tunnelgatan og Adolf Fredriks Kyrkogatan. Det findes ikke længere. Han besøgte det også på 9-års dagen for mordet. Faktisk besøgte han det op til et par gange om ugen. [1]

Dette kunne være plausibelt, hvis han fortsat boede på Hälsingegatan 19. En rask promenade på godt 25 minutter med sit favorit-konditori som mål. Men siden august 1987 boede han ca. 15 km. syd for Stockholm og måtte tage pendeltoget in til City.

Fra konditoriet kunne man se til mordstedet

Enten serverade konditoriet en kaffe af helt usædvanlig kvalitet – eller også fik Christer Andersson et ”kick”, når han sad ”og fikade”, mens han stirrede over på det gadehjørne, hvor Olof Palme blev myrdet.

De ansatte på konditoriet syntes, at Christer Andersson var lidt “underlig” og havde et “stirrende blik”. Skyldtes det, at udsigten til mordstedet bragte ham tilbage ad “mindernes boulevard” og gav ham det samme stirrende blik, som skræmte flere Grand-vidner? Var han ”psykisk beslægtet” med pyromanen, som (næsten) altid er ibland tilskuerne, når brandvæsnet slukker hans påsatte brand?

Palme kunne kun myrdes en gang. Tog hans morder derfor ofte den lange vej til konditoriet for at mindes? Faktisk op til ca. 5.000 gange på 10 år?

“Eksperten” Leif GW Persson

Den anden ”ekspert” er Leif GW Persson, som siger om Christer Andersson: ”Det handler om en landsbytosse [= stollepelle] fra start til slut.

Har Leif GW mødt Christer Andersson?

Har Leif GW Persson mødt Christer Andersson?

Nej, det har han nok ikke, men det har Pauls Smiths insider fra Palmeefterforskningen, og insideren beskriver Christer Andersson som ”intelligent og manipulerande”, og læser man interviewet, som Aftonbladets Anders Johansson lavede med Andersson i august 1999, virker han absolut ikke som en ”stollepelle”.

Dernæst: Findes der ingen journalister på Expressen? En journalist havde fattet, at Leif GW er inhabil i og med at hans bøger om Palmemordet nu bliver til en tv-film (jvf. Jyllands-Posten, 11.5.12)

Insideren fra Palmeefterforskningen – “Den svenske stemme” – kom siden med følgende kommentar til Paul Smith:

”Leif GW udtaler sig oftere og oftere om sager, han ikke ved noget om”.

Om den tidligere rigskriminalchef sagde han:

”Tommy Lindström har altid vendt sin kappe efter vinden”.

Eva Rausing

Når overklassen hallucinerer, gør Expressen og Tommy Lindström honnør.

Med ovenstående in mente, er det ikke mærkeligt, at Expressen ser helt anderledes på sagen, når en gennem mange år narkotika-påvirket frue fra overklassen, Eva Rausing, fortæller, at hun bl.a. ”via syner” har fundet frem til, at det var hendes svigerfar, som stod bag mordet på Olof Palme. Ifølge Eva Rausing skulle Palme være blevet skudt i nakken, hvilket absolut ikke stemmer med obduktionsrapporten. Den siger, at han blev skudt i ryggen. Men hvad betyder en høne i slagtetiden?

Når overklassen hallucinerer, tager Tommy Lindström “elitens” narkofyldte og forvirrede tanker anderledes på alvor, end når det drejer sig om Christer Andersson fra underklassen:

Det kan være interessant. Hans Kristian Rausing [= Evas mand] burde høres om hvorvidt det er konkrete oplysninger.” (Expressen, 3.8.12)

Sigmund Freud

Ja, interessant er det, at hun peger på sin svigerfar som Olof Palmes morder. Det ville Sigmund Freud sikkert også mene.

Men nok af ganske andre årsager end hos Expressen og Tommy Lindström.

[1] Jvf. Granskningskommissionen, p. 959.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *