Konspirationsteorier

Karl Popper

Konspirationsteorier er de sekulære samfunds religionserstatning, skrev Karl Popper:

”Troen på de homeriske guder, hvis sammensværgelser foklarer historien om den trojanske krig, er forsvundet. Guderne er opgivet. Men deres plads er overtaget af magtfulde mennesker eller grupper – dystre pressionsgrupper, hvis ondskab er ansvarlig for al den ondskab, vi lider under (…).”  

Palme-sagen viser, at konstateringen også gælder for sekulære aviser. Som f.eks. dagbladet Politiken.

Selvom avisen ikke sværger til Zions Vise Protokoller, kan mindre også gøre det.

På redaktionen vil man derfor ikke vide af, at Olof Palme måske blev myrdet af en ensom Palmehader, og at netop mandens ensomhed var en af grundene til, at det tog så lang tid at finde frem til ham. Når kun få kendte Christer Andersson, kunne endnu færre give politiet et tip.

Leif GW Persson ved Tunnelgatans trappe

På 25-årsdagen for mordet lod avisen Leif GW Persson lancere sin konspirationsteori:

”Det mest sandsynlige er, at mordet blev planlagt af flere personer i fællesskab. Det må have været personer relativt tæt på Palme, som har haft en viden om, hvor Palme befandt sig den aften, og at han ikke var beskyttet af livvagter. Derfor er det mest sandsynlige, at det er folk inden for militæret, politiet eller sikkerhedstjenesten.”

William af Occam

Leif GW – og Politiken – aner åbenbart ikke, at Palme aldrig havde livvagter, når han havde fri.

Leif GWs ’gerningsmænd’  kunne altså have ringet på Palmes dør og dræbt ægteparret i lejligheden med pistoler med lyddæmpere, og dobbeltmordet ville først opdages næste formiddag – eller endnu senere. Mordet skete jo op til en weekend.

Hvorfor gøre det enkle indviklet, jvf. William af Occam?

Politiken konspirations-impresario Bo Maltesen vil ikke vide af enkelhed. Det vil konspirations-teoretikere aldrig. De sværger til det indviklede. Derfor har han kun hån, spot og latterliggørelse til overs Paul Smith og bogen Palmes Morder?

Bevidst fortielse

Efter 1. Verdenskrig undersøgte den tyske hær det procentvise antal af tyske jøder i hæren under krigen. De var overrepræsenterede i forhold til deres andel af befolkningen. Derfor blev undersøgelsen hemmeligholdt. Jøderne kunne alligevel ikke bruges som syndebukke for nederlaget.

Bevidst fortielse er også en form for løgn.

Bo Maltesen fortiede bl.a. følgende i sin latterliggørelse af Palmes Morder?:

  1. Ulf Åsgård

    Christer Andersson havde tidligere skudt sit tv i stykker, mens Palme var på skærmen.

  2. Politiets profilekspert, psykiateren Dr. med. Ulf Åsgård er enig med Paul Smith i, hvem der er den sandsynlige morder.
  3. Gerningsmandsprofilen stemmer med Christer Andersson på i alt 16 punkter. Paul Smith har “testet” gerningsmandsprofilen på  sig selv. Han passer kun på ét punkt: “Overdreven interesse for Palmemordet”. Ligesom Christer Andersson.
  4. Christer Andersson narrede gennem flere år folkeregistret (og politiet) med en (næsten) falsk adresse: Adressen fandtes, men ikke 3. etage som Andersson oplyste, han boede på. Øverste etage var 2. Derfor fik han aldrig politiets breve om at møde op hos politiet med sin revolver. Han boede hos sine forældre et helt andet sted.
  5. Christer Andersson  havde intet alibi, men forsøgte at lyve sig til et.

    Christer Andersson havde intet alibi

  6. Christer Anderssons Smith & Wesson .357 Magnumrevolver er den eneste af de 650 lovlige relevante revolvertyper, som befandt sig i Stockholms-området på mordtidspunktet, som ikke er prøveskudt. Dens serienummer: 61575.
Konspirations-teoriernes ‘Hall of Fame’
Som det dokumenteres overfor, er kritisk tænkning ikke konspirations-folkets stærkeste side.
Derfor vil denne afdeling af www.palmemordet.dk muntre sig med at berette om de mange, som deltager med sælsomme teorier i konspirations-kapløbet.
Vi kan kalde det for dumhedens opsamlingsheat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *