Politikens jugoslaviske agent

Samme dag som Politiken hånede Paul Smith, fordi han pegede på Christer Andersson som den sandsynlige Palme-morder, var avisens artikel på internettet nedenunder forsynet med et link, som fortalte læserne, at her var en mere sandsynlig forklaring på mordet: Jugoslavien stod bag mordet (sic!):

”… jugoslaviske agenter overvågede Palme døgnet rundt og fandt huller i sikkerheden omkring ham.”

Västerlånggaten 31. Hvorfor ikke bare  ringe på Palmes dør og myrde ham i lejligheden?

Ja, da Palme aldrig havde livvagter, når han havde fri, var det selvfølgelig let at finde huller. Der var nærmest kun huller, men det fortæller avisen ikke. Den fortæller heller ikke, hvorfor disse agenter ikke blot gik op og ringede på hans dør og skød ham i lejligheden.

Politiken hænger fast i konspirationsteorier med samme elegance som en hund, der hænger fast i en fromage. Derfor fortier avisen, at politiet afhørte alle, som havde deres faste gang i kvarteret:

Politi, parkeringsvagter, postbude, bude, skraldemænd, avisbude, taxichauffører samt installatører fra elforsyningen og vandværket. Bortset fra en skraldemand, som formentlig så den skizofrene person, som i efterforskningen går under øgenavnet ’Palmes kronprins’, havde ingen set noget.

I øvrigt var det vanskeligt at overvåge Palmes lejlighed om vinteren uden at vække opmærksomhed. Det kunne bedre ske fra en lejlighed, men der var kun få brugbare lejligheder til formålet, og ingen af dem blev anvendt til dette. [1]

Avisen fortæller heller ikke, hvorfor netop Jugoslavien skulle myrde Palme i 1986.

Sverige og Jugoslavien havde samme opfattelse at Ustaja i 1986, da Palme blev myrdet.

Sverige og Jugoslavien havde den samme opfattelse om den kroatiske terror-organisation Ustasja. Men på Politiken mener man åbenbart, at fordi nationalistiske serbere senere stod bag masse-myrderier under den senere borgerkrig, kan man nu beskylde Serbien/Jugoslavien for hvad som helst.

Om få år kan vi sikkert i Politiken læse, at det ikke var Hitler-Tyskland – men jugoslaviske agenter – som startede 2. Verdenskrig.

Historieløsheden har bredt sig til ”organet for højeste oplysning”.

 [1]  Jvf. Gerningsmandsprofilen, engelsk udgave, p. 86-90.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *