Palmesagens Knold & Tot

Christer Andersson er elefanten i rummet.

Sociologen Eviater Zerubavel påpeger i bogen The Elephant in the Room, at tavshed kan fungere som et stærkt socialt bånd.

I Sverige råder tavsheden (næsten), når det drejer sig om Paul Smiths påpegning af at Palmes morder med største sandsynlighed var Christer Andersson.

Hvorfor denne tavshed? Fordi faste sociale bånd giver tryghed jf. Eviater Zerubavel.

Men for at tavsheden ikke skal blive for påfaldende – og dermed forårsage utryghed – taler man i stedet højt og frenetisk om noget andet:

1) Enten var Olof Palme offer for en konspiration.

2) Eller også var Christer Pettersson morderen.

De største snakkemaskiner er Leif GW Persson og Jan Guillou fra Stockholms media-mafia. De er Palmesagens Knold & Tot.

Da justitsråd Göran Lambertz syntes at efterforskerne hade glemt det såkaldte politispor i efterforskningen af mordet på Olof Palme (jf. Aftonbladet 2012.10.6), så fik han støtte af Leif GW Persson som sagde til Aftonbladet:

“Jeg har påpeget samme sag. (…) Det var dårligt behandlet. Jeg husker, da jeg foreslog det her i staben. De så ud som fuglereder i ansigtet. Ingen var glade. Det dér er en forbandet varm kartoffel”, siger Persson.

Forfatteren Jan Guillou er ikke enig.

“Det er urovækkende. Næste skridt bliver vel at han tror på flyvende tallerkner. En konspiration skulle ikke kunne hemmeligholdes, nogen ville have tjent 50 millioner kroner”, siger Jan Guillou.

Guillou kalder Lambertz nye indspark i samfundsdebatten for “et sundhedstegn” men ulykkeligt “at han kommer med så skøre idéer”.

Knold og Tot i Cirkus Palme.

“Det var bare dette her som manglede. Han roder sig ud i noget værre vrøvl. Det her er en af de populæreste privatefterforsker-teorier. Den er sjovest, mest interessant og spændende. Det er jo ikke sådan, at der nogensinde er fremkommet noget som tyder på at det skulle være en begrundet teori, siger Jan Guillou.

Så langt kan Jan Guillou tænke klart, men når han siden mener, at Christer Pettersson er gerningsmanden, så demonstrerer han, at han intet ved om håndvåben eller om vidnepsykologi, jf. følgende to link:

Skuddet mod Lisbeth Palme

Lisbeth Palmes udpegning af Christer Pettersson

Og Leif GW Persson?

Han ved intet om Palme-livvagternes arbejdstider eller om hvordan professionelle likviderer, jf. følgende link:

Livvagterna

Cirkus Palme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *