EN FAGFILOSOF BLAMERER SIG

Filosofi for regnedrenge

Det fremgår af Janus Elmstrøm Lauritsens artikel ’Filosofi for regnedrenge’ (Weekand Avisen nr. 14, 2023), at fagfilosoffen Søren Gosvig Olesen mener at hans kollega ved Københavns Universitet, Søren Overgaard Olesen, ”bilder de studerende ind, at deres skoling går ud på at lære at argumentere og ikke at lære at læse og skrive (filosofisk).”

Søren Gosvig Olesen

Det fremgår af Janus Elmstrøm Lauritsens artikel ’Filosofi for regnedrenge’ (WA nr. 14), at fagfilosoffen Søren Gosvig Olesen mener at hans kollega ved KU, Søren Overgaard Olesen, ”bilder de studerende ind, at deres skoling går ud på at lære at argumentere og ikke at lære at læse og skrive (filosofisk).”

Forkert: Gosvig Olesen begår den fejl, at han overser den filosofiske figur, som hedder ”både/og”. Han opererer kun med ”enten/eller”, hvilket er en filosofisk brøler.

Samme brøler begik han, da han, da han den 11.7.2020 kommenterede Palmemordet i

Information:

’HVORFOR BETVIVLEDE MAN ALDRIG LISBETH PALMES VIDNEFORKLARING?’

Svaret er enkelt. Der er intet at betvivle, jvf. politikommissær Lars Kristianssons notat, som han skrev efter han havde talt med Lisbeth Palme på sygehuset straks efter mordet.Det notat har Gosvig Olesen ikke læst, hvilket ikke afholder ham fra at svinge øksen i underrubrikken:

”Konspiration. først for nylig blev Stig Engström udpeget som den mulige Olof Palme-morder. Men ifølge Palmolog (sic!) Lars Borgnäs er han en helt usandsynlig gerningsmand. Det har han skrevet en meget interessant bog om”.

Interessant? Ja, hvis man tror på konspirationsteorier:

Det er nu 33 år siden Olof Palme blev myrdet, og de fleste svenskere mener, at morderen var Christer Pettersson, mens næsten lige så mange mener at CIA, Säpo, hæren eller politiet stod bag – enten hver for sig eller i fællig.

Det skyldtes bl.a., at det som regel er Leif GW Persson, Jan Gouillou eller Lars Borgnäs, som sætter debattens dagsorden, når mordet bliver diskuteret.

Her taler Jan Gouillou for Christer Pettersson, mens Leif GW Persson og Lars Borgnäs hepper på konspirations-teamet.

Den sociologiske forklaring på ovenstående er, at Sverige i løbet af ca. et halvt århundrede formentlig er blevet Verdens mest sekulariserede samfund.Altså reagerer befolkningen som videnskabsteoretikeren Karl Popper forudså allerede i  ’Det åbne samfund og dets fjender’ fra 1945: ”Konspirationsteorier er de sekulære samfunds religionserstatning.”

Karl Poppers ’empiriske materiale’ var dog ikke Sverige, men Stalin og Hitler.