Sommerens svenske sadisme

Af PAUL SMITH

Martin Nielsen.

”Overfor mig sad en polsk dreng i en ren, stribet uniform, som den sygepasserne gik i. Han var vel 13-14 år. Med et ryk rev han mit sygekort ud af hånden på mig og med dets skarpe kanter søgte han (…) gang på gang at ramme mine kønsdele, mens han grinede sadistisk.”

Kz-fangen Martin Nielsen nøjes ikke med at beskrive drengens ondskab. Han forklarer den også i bogen ’Rapport fra Stutthof’:

Den var et produkt af nazisternes kz-lejr system, hvor overfanger blev belønnet for at terrorisere de andre. Det er måske grunden til, at bogen kun kan købes antikvarisk.

Hvem i dag interesserer sig for forklaringer?

Skønlitterær sadisme

Anderledes med forfatteren Stieg Larssons skønlitterære sadisme.

I hans fantasiverden svælges der kulørt og udpenslet, og i den varme svenske sommer år 2019 har den afdøde forfatters voldsfantasier kørt som aftenunderholdning på svensk stats-tv.

Men forklares ondskaben?

I Larssons første bog gøres et forsøg, men forklaringen er så dum, at den ikke aldrig kunne godkendes som eksamensopgave på pædagogseminariet.

Stieg Larssons cirkelslutning

I de efterfølgende bøger erkender han sin begrænsning og nøjes med en cirkelslutning: Russere er sadister, fordi er sadister.

Men der findes en forklaring på ’ondskaben’ hos Larsson: Der er penge i velskrevet vås, mange.

Det har andre siden set, og nu også forlaget ’Bokfabriken’ – samt udenlandske ditto.

Forsiden prydes af et fantombillede, som næppe har noget med morderen af gøre.

’Stieg Larssons arkiv’ (på dansk: ’Stieg Larssons Arv’) hedder det seneste resultat af lig-røveriet. Nu ”opklares Palmemordet”!

En ca. 25-mand stor konspiration bestående af professionelle agenter fra flere lande, nogle svenske fantaster, samt en vaskeægte tosse begik mordet i fællesskab.

Siden har ingen talt over sig, før forfatteren Jan Stocklassa fik den ensomme tosse til at prale.

Betalingen for at fantasere var et forførende kvindeligt selskab – betalt af forfatteren. Så tossen løj lystigt for at imponere den smukke tjekkiske dame: 

Forfatter-finansieret verbal købesex.

Og de mange ”øvrige indblandede”?

De har ikke talt over sig siden mordet i 1986.

Spørg en professionel mordefterforsker om sandsynligheden for svenske fantasters tavshed.

FBI’s profileksperter gav svaret allerede i 1995:

Med tanke på dusøren på 50 mio. svenske kroner, er den er nærmest fraværende.

FBI’s profilekspert Greg McCrary var en af de eksperter, som allerede i 1995 påpegede, at nogen i en “konspirations yderkant” ville have talt over sig 9 år efter mordet. Argumentet er ikke blevet svagere nu 33 år efter Palmemordet.