Gyldendal rammer bundlinjen

Af PAUL SMITH

På Godsbanen i Århus talte Gyldendals direktør Morten Hesseldahl den 19. juni 2019 med Jan Stocklassa om hans bog om Palmemordet.

Jan Stocklassas bog.

Hesseldahl spurgte næppe, hvorfor Stocklassa ikke mente, at Olof Palme blev myrdet af den fallerede børsspekulant og Palmehader Christer Andersson (1950 – 2008).

Stocklassa afviser CA som morder, men uden begrundelse, og Hesseldahl slagter ikke en gås, dvs. et af Gyldendals satellit-forlag. I hvert fald ikke hvis den lægger guldæg.

Fhv. chefanklager er uenig med Stocklassa

Den fhv. chefanklager Tora Holst deler ikke hans antagelse. Den 5. juni 2019 sendte hun en mail til undertegnede:

”… jeg følger dit arbejde med interesse. Vi ved jo, at der arbejdes med CA sporet [= Christer Andersson, PS], at der findes meget, men at det er det sidste afgørende bevis, som mangler. Har du en idé til noget konkret, som kan gøres?”

Det havde jeg. I en efterfølgende mail stillede hun uddybende spørgsmål.

Fhv. chefanklager Tora Holst

Der er mere endnu:

Den 1. februar i år sendte den fhv. kriminalinspektør Lennart Gustafsson en mail, hvor han kommenterede Christer Anderssons påstand om, at han efter mordet solgte sin Smith & Wesson .357 Magnumrevolver til en ”ukendt sydlænding”:

”Jeg tror ikke, at han solgte sin revolver men i stedet har skjult den af en eller anden grund. Måske fordi han er Olof Palmes banemand.”

Forinden havde han den 25. november 2018 informeret mig om følgende:

Akademisk Skytteforenings regnskabsbøger viste, at Christer Andersson inden mordet købte 5 stk. USA-producerede metalforstærkede patroner til sin .357 Magnumrevolver.

I tidligere forhør benægtede Andersson, at have ejet den slags ammunition. Palme blev myrdet med en sådan metalforstærket patron.

Fhv. kriminalinspektør Lennart Gustafsson.

PS: Skulle indicierne mod Christer Andersson yderligere øges, har Stocklassa sikkert en bekvem løsning på dette:

Han lader blot Christer Andersson være endnu én af de utallige, der indgår i hans gigant-konspiration, som myrdede den svenske statsminister. 🙂

I Jan Stocklassas konspirationsteori, er der altid plads til en til! 🙂 🙂