Bukserne trækkes af Palmemordets ’eksperter’

Paul Smiths nye bog om Palmemordet leverer historier og gøglebilleder fra en post-faktuel verden

Da journalisten og historikeren Paul Smith i 2012 udgav bogen Palmes Morder?, blev den straks nedsablet af ’politiprofessor’ Leif GW Persson.

Forside kopi

Årsag? Leif GW troede, at Paul Smith med ”Christer Petterssons dobbeltgænger” udpegede sygehjælperen Alf Lundin som Palmes morder.

Ligesom Christer Andersson levede Alf Lundin ikke længere, og ligesom Christer Andersson boede han i nærheden af biografen Grand og ligesom Christer Andersson stod han på den liste over mistænkte, som politiet udarbejdede på baggrund af kriminalkommissær Jan Olsson og psykiateren Ulf Åsgård Gerningsmandsprofil.

Alf Lundin var nr. 1 på listen. Christer Andersson var nr. 8.

Leif GW udtalte, at ”manden var en tosse fra først til sidst.”

En præcis beskrivelse af Alf Lundin, som bl.a. skrev breve til politiet med falske oplysninger og gerne optrådte i medierne.

Men ikke af Christer Andersson, som var intelligent og forstod at holde sig under politiets radar med bl.a. en falsk adresse.

Paul Smith tog Leif GW’s ’nedsabling’ med ro.

Smith var overbevist om, at svenske – eller danske – journalister ville have hans kommentar til ’nedsablingen’. Så kunne han forklare forvekslingen. Men ingen ringede.

Jawohl Herrn Polizeiprofessor!

Da forstod magister Smith, at når Leif GW har hævet sin stemme, tør ingen nordisk journalist stille ham et eneste kritisk spørgsmål. De slår hælene sammen og svarer: – Jawohl Herrn Polizeiprofessor!

Som Smiths kilde fra Palme-efterforskningen sagde senere: ”Leif GW udtaler sig stadig oftere om ting, han ikke ved noget om.”

Leif GW er ikke den eneste, som kan lære af Palmemordet. Historier og gøglebilleder fra en postfaktuel verden.

Mange såkaldte ’eksperter’ afsløres også af Paul Smith. Dovne skribenter, som ikke mener at det er nødvendigt at læse mordsagens mange relevante dokumenter.

Andre er bog-skrivende konspirations-fantaster, som bevidst manipulerer med fakta. De får fine bogpriser i tillgift.