Berlingske Tidende kolporterer Ulf Dahlstens vås

Fhv. statssekretær Ulf Dahlstens vrøvl om Palmemordet i Dagens Nyheter, bringes ukritisk videre til Danmark (22.2.16).

VLUU L100, M100 / Samsung L100, M100

Her i Regeringsgatan stødte Anki B. sammen med morderen. Hun kendte Christer Pettersson af udseende og gjorde ved en vidnekonfrontation politiet opmærksom på, at “Christer var det ikke”. (Foto: Paul Smith).

Ulf Dahlsten kolporterer den meget gamle skrøne om, at Christer Pettersson skulle have myrdet Olof Palme “på ordre af den såkaldte bombemand Lars Tingström”.

1. Tingström var en lille spinkel splejs, som var kværulant forrykt. Hvordan skulle han kunne “beordre” den store og stærke Christer Pettersson til at begå noget som helst?
2. Vidnet Lars Jeppsson så morderen løbe forbi. Efter lidt betænkningstid satte han efter gerningsmanden. Lars kendte udmærket Christer Pettersson af udseende. De boede i samme område. Han præciserede i flere politiafhøringer, at morderen på ingen måde fik ham til at tænke på Christer Pettersson. Han henviste bl.a. til Petterssons måde at gå og løbe på.
3. Vidnet Anki Robrandt var den sidste, som så morderen, da han løb ind i hende i Regeringsgatan. Hun så hans ansigt.
Afhøringerne af hende er forsat hemmeligt stemplede, men nu er hun trådt frem i TV4: Hun kendte også Christer Pettersson af udseende!
4. Hun husker forkert vedrørende konfrontationen. Det var sproglæreren Victor Gunnarsson, hun så.
Men at hun ikke skulle have set Christer Pettersson i medierne, da han dukkede op, er utænkeligt. Så når hun siger, at det ikke var ham, hun stødte ind i, er det et stærkt argument til Petterssons fordel.

“Troværdige kilder”?

petterson

Narkotika-politiet tog hemmeligt dette billede af Christer Pettersson i tiden omkring mordet. Dengang levede han stort set kun af amfetamin og var der for åleslank. Det var Palmes morder ikke – jvf. en række vidner. Da Lisbeth Palme senere udpegede ham, var han forinden blevet “fedet op” i fængslet.

Dahlsten siger, at han baserer sine oplysninger på “troværdige kilder”.
Men: Var disse “troværdige kilder” på mordstedet – eller på morderens flugtrute?
Nej, men det var Lars Jeppsson & Anki Robrandt.

Her er Anki Robrandts forklaring til TV 4 

At Robrandt 30 år efter mordet forveksler Malmskillnadsgatan med parallelgaden  Regeringsgatan er forståetligt.

Men at det VAR Regeringsgatan fremgår af bl.a. følgende kilder:

Granskningskommissionen Betænkning, p. 881.

Jan Olsson, Ulf Åsgårds ’The Murder of Olof Palme. Crime Analysis and Offender Profile’, Swedish National Criminal Investigation Service, Stockholm, 1996, p. 71.

Anne-Marie Åsheden: ’Jakten på Olof Palmes Mördare – De tre första månaden’, Bonniers 1987, p. 52.