Stakkels Stig Engström!

Intellektuel dovenskab er årsagen til, at ’Skandiamannen’ Stig Engström blev mistænkt for at være Olof Palmes morder.

Ingen tænkte på, at hele 3 forskellige vidneprotokoller fra Rikskriminalen skulle kombineres.

Engströms svenske jagthunde overså de 2 andre: (Huvud-) PROTOKOLL I og Tilläggsprotokoll B.

Dem anvendte kun PROTOKOLL III, Brottsplatsen och vittnesförhören.

Protokollen med vidneforhørene er den absolut mest omfattende: Den är 4 cm. tyk, mens TILLÄGGSPROTOKOLL B er 0,8 cm tyk o (Huvud-) PROTOKOLLEN er 0,5 cm. tjock.

Når man kun læser den tykke protokol med vidneforhørene, finder man IKKE Stig Engström i protokollen , hvilket har fået f.eks. ‘dokumentaristen’ Thomas Pettersson til at tro, at når han ikke omtales i denne protokol, skyldes det, at han heller ikke var på mordstedet, men havde myrdet Palme og var stukket af.

Sedan morede han sig med at optræde i medierne, fordi han optrådte som seriemordere opfører sig, jvf. FBI. Hvilke mord Engström siden har begået, får vi dog ikke at vide.

De 2 andre protokoller

Når man siden læser i TILLÄGGSPROTOKOLL B finder man hans forklaring på, hvordan han kom til mordstedet lige efter mordet, hvad han så og hvordan han bl.a. talte med Lisbeth Palme:

”… jag er blevet skudt i ryggen, siger hun. Men jag kunde ikke se noget på henne, som tydede på, at hun var blevet skudt. Hun var desuden meget bevægelig og hoppede op og ned. Men jeg tog det som en ren indbildning fra hendes side.”

Går man bagefter til (Hoved) PROTOKOLLEN (0,5 cm. tyk), læser man bl.a. Lisbeth Palmes forhør med kriminalbetjentene Gunnar Hierner & Lars Thonander:

”Hun hørte siden endnu et skud og mærkede en stærk svien hen over ryggen”.

Ergo: Hun BLEV ramt og det blev siden opdaget på sygehuset, hvor en sygeplejerske forbandt såret oo lånte henne en ren skjorte fra sygehusets depot.

Men der gik 10 måneder, inden efterforskerne opdagede at det faktisk var sandt, jvf. Granskningskommissionens Betænkning.

Hvorfor kunne Stig Engström fortælle om det? Hvis det ikke var, fordi hans forklaring er sand?

Thomas Pettersson var en af dem, som ikke orkede at kombinere indholdet af 3 protokoller.  Alligevel skrev han en bog, hvor Engström udpeges som morder.

Det gav ham siden ‘Guldspaden’, som er ‘De gravende journalisters’ pris.

Moralen: Grav med en teske, og du får en fornem pris fra dovenskabens journalistiske avantgarde!